top of page

Σχετικά με εμάς

Κάλως ήρθατε στη σελίδα της ψυχολογίας με απλά λόγια! Το Mentality, είναι ένα site που δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει τη γνώση που εμπεριέχει η επιστήμη της ψυχολογίας με την ανάγκη των ανθρώπων για βελτίωση. Απευθύνεται κυρίως σε όσους ψάχνουν απαντήσεις κι έχουν την περιέργεια να εξερευνήσουν, να αναζητήσουν ή και να πληροφορηθούν σχετικά με τον εαυτό τους αλλά και με το περιβάλλον στο οποίο ζουν και λειτουργούν. Απευθύνεται ακόμα σ'αυτούς που έχουν ήδη άποψη ή ενεργή συμμετοχή, στον κλάδο κι αναζητούν γνώμες ή και διαφορετικές οπτικές.

Σε αυτή τη σελίδα θα πραγματευτούμε θέματα που αφορούν την ψυχική μας υγεία και την επικαιρότητα, πάντα μέσα από την ανάλυση. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να συνδεθούμε με το πρωτόγονο ένστικτό μας, παρατηρώντας τις συμπεριφορές, μέσα από τον κόσμο των ζώων. Δρώμενα, δραστηριότητες αλλά και οτιδήποτε άλλο συμβάλει ευεργετικά στη ζωή μας και την ψυχική μας ευεξία θα είναι κι αυτά στη λίστα μας!   

Γνωρίστε παρακάτω τον Αναπτυξιακό Σύμβουλο - Ψυχοθεραπευτή και Επιστημονικό Σύμβουλο του Mentality:

Επιμέλεια - Διαχείριση, 

Κλειώ Kαστρινάκη 

mentality.com.gr - About
Clio Kastrinakis - Κλειώ Καστρινάκη

Αντώνης Γ. Κρυώνης

Αναπτυξιακός Σύμβουλος - Ψυχοθεραπευτής 

Antonis Kryonis - Αντώνης Κρυώνης

                   

Ο Αντώνης Κρυώνης είναι Αναπτυξιακός Σύμβουλος - Ψυχοθεραπευτής και ασχολείται με την ψυχοθεραπεία και την ομαδική ανάλυση από το 2000. Αναλαμβάνει ατομικές συνεδρίες, ομάδες ανάλυσης καθώς επίσης και την θεραπεία ζεύγους, με στόχο την επίλυση δυσλειτουργικών καταστάσεων, την καλύτερη επικοινωνία και έκφραση, την συναισθηματική εμβάθυνση και αυτογνωσία.

Εκπαιδεύτηκε ως Αναπτυξιακός Σύμβουλος στην ατομική και ομαδική ανάλυση από την Ελληνική Εταιρεία ομαδικής ανάλυσης και ψυχοθεραπείας (Haggap).

Έχει εκπαιδευτεί συστηματικά στον νευρογλωσικό προγραμματισμό, μοντέλο της συμπεριφοριστικής και επικοινωνιακής αλλαγής και εξέλιξης, από την NLP in Greece (NLP Practitioner Certification).

Εξασκήθηκε στην μέθοδο της συστημικής αναπαράστασης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης Bert Hellinger.

Ως ψυχοθεραπευτής εφαρμόζει το ψυχοδυναμικό μοντέλο στην ατομική και ομαδική ανάλυση/θεραπεία. Παράλληλα χρησιμοποιεί συνθετικά στοιχεία συμπεριφοριστικής, γνωσιακής και άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων που έχει διδαχθεί.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συστημοκεντρικού Ινστιτούτου (System Centered Training Recearch Institute), της Δρ. Υβόνης Αγκαζάριαν στην οποία μέθοδο συνεχίζει να εκπαιδεύεται μέχρι και σήμερα.

Εργάζεται επιπλέον ως Αναπτυξιακός Σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς πέρα από τη σχετική εκπαίδευση, στο χώρο των επιχειρήσεων υπήρξε διευθυντής εμπορικής κατασκευαστικής εταιρείας για μεγάλο διάστημα.

 

Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική του εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς που αφορούν: Ψυχοσωματικά Συμπτώματα σε συνέδρια της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας (ΕΨΕ), Σωματικές ασκήσεις διαχείρισης συναισθημάτων μέσω αναπνοών (Art of Living), Ψυχόδραμα (καλοκαιρινή ακαδημία κ.α. αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή ψυχοδραματική εταιρεία PIFE & FEPTO), Κοινωνιόδραμα (παγκόσμια συνδιάσκεψη 2015 Κως), Ατομική αυτοβελτίωση (με τον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα DanMilman), Συμβουλευτική επιχειρήσεων βασισμένη στην Συναισθηματική νοημοσύνη (από το διεθνή ειδικό του θέματος Daniel Goleman). Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τα δυναμικά συστημάτων και οικογενειακών δυναμικών, δύναμη του παραμυθιού και του μύθου, σεμινάρια χοροθεραπείας (σύστημα 5rythms της GabrielleRoth) και άλλα σεμινάρια σχετικά με τη χρήση του σώματος ψυχοδυναμικά σαν εργαλείο επικοινωνίας και βελτίωσης των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και με το ευρύτερο ψυχικό περιβάλλον.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε παγκόσμια και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν την ομαδική ανάλυση, το ψυχόδραμα – κοινωνιόδραμα, την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών σε ενηλίκους και εφήβους και την παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους. (Ελλάδα, Κύπρος, Βραζιλία).


Από το 1993 έως το 2000 ταξίδεψε στην Ανατολή σε αναζήτηση των ανατολικών παραδόσεων της πνευματικότητας. Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στην Ινδία και ήρθε σε επαφή με μεγάλους δασκάλους της χώρας αυτής καθώς συμμετείχε σε παραδόσεις και πρακτικές (Bakti & Gniana Yoga) σε όλο αυτό το διάστημα.


Από το 2000 ασχολείται ενεργά με την μη βίαιη συνεργατική Ιαπωνική πολεμική Τέχνη του Aikido (4ο Dan).
Ταξίδεψε και πήρε μέρος σε πολλά διεθνή σεμινάρια σε αρκετές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Φιλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Νορβηγία, Ισπανία, Αυστρία, Ιαπωνία)
Από τo 2007 δημιούργησε τη σχολή Aikido Γέρακα στην οποία διδάσκει έως σήμερα, παράλληλα δίνει σεμινάρια και σε άλλες σχολές .

 

Το 2012 δημιούργησε το κέντρο Συνειδητότητας και Ζωτικότητας στο Γέρακα Λ. Μαραθώνος 139 (Soma - Topos).

Το κέντρο προσφέρει από συνεργάτες Ψυχολόγους – Ψυχοθεραπευτές, ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας, ατομική, ομαδική και συμβουλευτική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους & οικογένειας, παιδοψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά & εφήβους. 

Διεξάγονται σεμινάρια επικοινωνίας, σχέσεων, ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος & συστημικής αναπαράστασης,
σεμινάρια για επιχειρήσεις ή ατομικές εκπαιδεύσεις αποτελεσματικής ηγεσίας με την χρήση του σώματος σαν εργαλείο επικοινωνίας και επίγνωσης.

Παρέχεται η εκπαίδευση της διεθνούς μεθόδου System Centered Training της Δρ. Υβόνης Αγκαζάριαν για επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, συμβούλους, στελέχη επιχειρήσεων κλπ.

bottom of page